vlada-sudanu-viznala-zagibel-87-osib-v-khartumi

Влада Судану визнала загибель 87 осіб в Хартумі

 • 11402 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Генпрокуратура Судану назвала дев'ятьох високопоставлених офіцерів винними в скоєнні злочинів проти людяності. Про це на прес-конференції в Хартумі повідомив голова Комісії з розслідування при Генеральній прокуратурі Судану Фетхуррахман Юсуф, передає УНН з посиланням на Анадолу.

Рішення прийнято в рамках розслідування загибелі 87 осіб в ході розгону протестних акцій біля будівлі Генштабу ВС Судану 3 червня, зазначив Юсуф.

За його словами, Комітет безпеки Військового перехідної ради категорично не давав вказівок про розгін демонстрантів перед будівлею Генштабу ВС Судану.

"3 червня в ході розгону демонстрантів біля будівлі Генштабу ВС Судану в Хартумі загинули 87 осіб, отримали поранення 63 людини. Дев'ять високопоставлених офіцерів зі складу Сил швидкої підтримки, в тому числі два генерала, виконали дії, що суперечать вказівкам. Військові застосували проти демонстрантів сльозогінний газ і бойові кулі", - нагадав Юсуф.

Міністр оборони Судану Авад бін Ауф 11 квітня оголосив про перехід влади в країні до Вищої військової ради і затримання президента Омара аль-Башира.

Пізніше Генштаб Судану повідомив про взяття під варту президента. У Судані оголошений дворічний перехідний період і режим НС строком на три місяці.

Міністр оборони і глава Вищої військової ради Судану Авад бін Ауф 12 квітня заявив про свою відставку.

Генерал Абдельфаттах аль-Бурхан приніс присягу в якості глави Вищої військової ради Судану і вступив на посаду.

Як повідомляв УНН, Військова рада Судану заявила про запобігання спроби перевороту .

Українські Національні Новини

Новини Світу