vlada-venesueli-vidnovila-robotu-sistem-elektropostachannya-pislya-ostannoyi-avariyi

Влада Венесуели відновила роботу систем електропостачання після останньої аварії

 • 6408 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Подача електрики на всій території Венесуели відновлена ​​після аварії, що сталася в ніч на середу. Про це повідомив в середу в ефірі телеканалу Venezolana de Television міністр зв'язку і інформації Боліваріанської Республіки Хорхе Родрігес, передає УНН.

"Ми вже відновили подачу (електроенергії) на всій території країни", - сказав міністр. Він додав, що при цьому зберігаються обмеження на розподіл і споживання електрики, встановлені раніше за рішенням глави держави Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо, з початку березня в Боліваріанської Республіці йдуть відключення електроенергії, що зачіпають більшість регіонів. Наймасштабніше з них відбулося 7 березня, коли без світла на кілька днів залишилися Каракас і більшість штатів. Згідно з даними уряду, причиною стала диверсія на ГЕС імені Симона Болівара. Мадуро поклав відповідальність за аварію на "американський імперіалізм", Держдепартамент відкинув ці звинувачення.

Представники національної Федерації працівників сфери електропостачання Венесуели неодноразово заявляли, що аварії на електромережах і підстанціях викликані браком ресурсів для їх профілактичного обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 90% венесуельців не вірять заявам про диверсії в системі електропостачання

Як повідомляв УНН, на тлі триваючих вже кілька тижнів перебоїв з електрикою і питною водою десятки тисяч венесуельців в суботу, 6 квітня, вийшли на вулиці міст країни з протестом проти режиму глави Венесуели Ніколаса Мадуро. Тимчасовий президент країни Хуан Гуайдо, який закликав своїх прихильників до демонстрацій, назвав протести в 358 містах країни початком “Операції Свобода”, яка повинна закінчитися відставкою Мадуро.

Українські Національні Новини

Новини Світу