vlada-vidmovila-v-kompensatsiyi-sestri-odniy-z-zhertv-obvalennya-v-magnitogorsku

Влада відмовила в компенсації сестрі одній з жертв обвалення в Магнітогорську

 • 8833 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Влада відмовила у виплаті компенсації сестрі однієї із загиблих при обваленні під'їзду в багатоквартирному будинку в російському Магнітогорську, так як вона не входить в список найближчих родичів. Цю інформацію ТАРС в середу підтвердили в прес-службі глави регіону, передає УНН.

За даними місцевих ЗМІ, за компенсацією до влади звернулася сестра загиблої жінки, яка жила в квартирі № 319 під'їзду, який обрушився. Їй було відмовлено.

"Дійсно, вона зверталася, але згідно з федеральним законодавством (розпорядження уряду № 110 від 15.02.2014), виплати проводяться тільки найближчим родичам: батькам, дітям, подружжю. Братів і сестер в цьому переліку немає. Законодавство в даному питанні відповідає федеральному", - пояснили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що губернатор області Борис Дубровський затвердив розміри матеріальної допомоги, яку надасть регіональний уряд: 1 млн рублів членам сімей громадян, які загинули в результаті НС; 400 тис. рублів - отримають в результаті НС люди, які отримали тяжку або середньої тяжкості шкоду здоров'ю; 200 тис. рублів - отримав в результаті НС легкий шкоду здоров'ю.

Нагадаємо, вранці 31 грудня в Магнітогорську сталося обвалення перекриттів в одному з під'їздів житлового будинку. СК РФ не знайшов вибухівки на частинах завалу з місця НП. Пошуково-рятувальна операція тривала чотири дні, 3 січня МНС РФ оголосило про її завершення.

Пізніше був опублікований повний список загиблих в катастрофі.

Українські Національні Новини

Новини Світу