vlasniku-facebook-ta-instagram-zagrozhuye-shtraf-blizko-400-mln-yevro

Власнику Facebook та Instagram загрожує штраф близько 400 млн євро

 • 838396 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Компанії Meta, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, загрожує штраф у розмірі 390 мільйонів євро. З такою заявою виступила в середу ірландська компанія-регулятор у сфері захисту персональних даних DPC, інформує УНН з посиланням на Голос Америки

Деталі

У прес-релізі DPC зазначено, що Meta має змінити свої правила поводження з особистими даними передплатників протягом трьох місяців.

Скарги користувачів на політику Meta надходили з 2018 року. Раніше в Європі компанію Meta і Facebook і Instagram, які їй належали, вже неодноразово штрафували за занадто вільне за європейськими законами поводження з особистими даними передплатників, у тому числі дітей, порушення домовленостей про використання файлів cookie і відстеження переваг передплатників для надання їм реклами.

Компанія Meta була зареєстрована у США у 2021 році. Її генеральний директор – програміст і бізнесмен Марк Цукерберг, творець соціальної мережі Facebook. Крім Facebook, Meta належать соціальні мережі та месенджери Instagram, WhatsApp та Oculus. Користувачі цих соцмереж є у всіх країнах світу. Однак законодавство Євросоюзу про цифрові права та захист персональних даних користувачів є більш складним та жорстким, ніж американське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX виведе на орбіту український наносупутник

Українські Національні Новини

Технології