vms-ssha-perekhvatili-iranske-sudno-napovnene-kontrabandnoyu-zbroyeyu-dlya-yemena

ВМС США перехопили іранське судно, наповнене контрабандною зброєю для Ємена

 • 20174 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. ВМС США заявили, що конфіскували велику схованку з автоматами і боєприпасами, які контрабандним шляхом везло рибальське судно з Ірану, що, ймовірно, прямувало в зруйнований війною Ємен. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press

Деталі

Патрульні кораблі ВМС США виявили зброю на борту рибальського судна, під час операції, що почалася у понеділок у північній частині Аравійського моря біля узбережжя Оману та Пакистану. Моряки піднялися на борт судна та виявили 1 400 автоматів Калашникова та 226 600 набоїв, а також п'ять членів екіпажу з Ємену.

Патрульні кораблі ВМС США передали конфісковану зброю есмінцю з керованими ракетами USS O’Kane перед тим, як потопити рибальське судно через "небезпеку", яку воно представляло для комерційного судноплавства. Єменський екіпаж буде репатрійований.

П'ятий флот ВМФ США заявив, що цього року він конфіскував близько 8 700 одиниць незаконної зброї на території площею 2,5 мільйона квадратних миль, яку він патрулює, включаючи стратегічно важливі Червоне море та Перську затоку.

Доповнення

Війна в Ємені вибухнула у 2014 році, коли хусити захопили столицю Сану та більшу частину півночі країни. Саудівська Аравія, разом з Об'єднаними Арабськими Еміратами та іншими країнами, через кілька місяців розпочала кампанію бомбардувань, щоб відновити міжнародно визнаний уряд і вигнати повстанців.

Повстанці-хусіти, що підтримуються Іраном, виступають проти військової коаліції, очолюваної Саудівською Аравією. Західні країни та експерти ООН неодноразово звинувачували Іран у контрабанді незаконної зброї та технологій у Ємен протягом багатьох років, що розпалювало громадянську війну та дозволяло хуситам запускати ракети та дрони по сусідній Саудівській Аравії.

Іран заперечує факт озброєння хуситів, незважаючи на докази протилежного.

Війна забрала життя близько 130 000 людей і призвела до найбільшої у світі гуманітарної катастрофи.

Українські Національні Новини

Новини Світу