vms-ssha-poyasnili-vizit-esmintsya-u-chorne-more

ВМС США пояснили візит есмінця у Чорне море

 • 11668 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. У США назвали головну мету заходу американського есмінця "Портер" 12 жовтня в Чорне море. Як повідомила пресслужба флоту США з посиланням на віцеадмірала Лізу Франкетті, захід есмінця – планова операція, націлена на те, щоб показати прихильність Вашингтона до вільного судноплавства, інформує УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Ця планова операція – сьомий візит нашого есмінця у Чорне море цього року – демонструє нашу відданість свободі судноплавства та нашим союзникам по НАТО і партнерам в Чорному морі", – сказала вона.

Згідно з повідомленням Національного центру управління обороною (НЦУО) Міноборони Росії, есмінець "Портер" 12 жовтня увійшов у південну частину акваторії Чорного моря. Його дії контролювали фрегат "Адмирал Эссен", малі ракетні кораблі "Вышний Волочек" і "Орехово-Зуево". Ці кораблі оснащені крилатими ракетами "Калібр".

Навесні один із чотирьох ескадрених міноносців ОРО типу "Арлі Берк" USS Ross DDG71 виконав прохід на північ через Чорноморські протоки і увійшов у Чорне море.

Нагадаємо, ввечері 12 жовтня у Чорне море увійшов американський есмінець DDG78 USS Porter озброєний керованою ракетною зброєю.

Українські Національні Новини

Новини Світу