vms-ssha-viluchili-v-araviyskomu-mori-geroyinu-na-4-milyoni-dolariv

ВМС США вилучили в Аравійському морі героїну на 4 мільйони доларів

 • 15339 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Кораблі ВМС США вилучили 385 кілограмів героїну в Аравійському морі на суму близько 4 мільйонів доларів. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Військові кораблі USS Tempest та USS Typhoon вилучили наркотики, заховані на борту рибальського судна без громадянства, що курсував у водах Середнього Сходу, йдеться у заяві міжнародної цільової групи. Вилучення сталося у понеділок.

Військово-морські сили заявили, що рибальське судно, ймовірно, прибуло з Ірану. За словами командира, всі дев'ять членів екіпажу представилися громадянами Ірану.

Додамо

Раніше регіональні патрулі, конфіскували незаконні наркотики на суму понад 193 мільйони доларів під час операцій на морі цього року – більше, ніж кількість наркотиків, вилучених за останні чотири роки разом узятих.

Згідно з минулорічною Глобальною оцінкою синтетичних наркотиків ООН, героїн доставляється на Близький Схід і навіть до Європи наземним транспортом з Ірану та Афганістану за наземними маршрутами на Балканах, у горах Південного Кавказу або в Саудівську Аравію. Контрабандисти з Ірану все частіше виходять у море для доставки героїну до Південної Азії.

Східний кордон Ірану протяжністю 1923 км з Афганістаном, найбільшим у світі виробником опію, перетворив його на ключову країну транзиту для незаконної торгівлі наркотиками.

Українські Національні Новини

Новини Світу