vms-ukrayini-pochali-posilennya-zakhistu-v-azovskomu-mori

ВМС України почали посилення захисту в Азовському морі

 • 15740 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Для посилення захисту в Азовському морі у Бердянському морському торговельному порту був спущений на воду перший бронекатер "Лубни" (проект "Гюрза-М") Військово-морських сил Збройних сил України в цьому морі. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає УНН.

"Вчора (9 вересня - ред.), на виконання доручення Президента України,.. з метою посилення військової присутності ВМС України в акваторії Азовського моря та недопущення незаконних зупинок суден зі сторони країни-агресора, котрі прямують до Маріупольського та Бердянського морських торговельних портів, у Бердянському МТП був спущений на воду перший бронекатер ВМСУ в Азовському морі "Лубни" (проект "Гюрза-М"). Вже найближчим часом він буде не один", - повідомив Лавренюк у Facebook.

Нагадаємо, нещодавно Президент Петро Порошенко провів засідання РНБО, на якому, зокрема, розглядалося питання заходів з національної безпеки в районі Азовського моря.

Так, РНБО затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Зокрема йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо.

Українські Національні Новини

Політика