vnaslidok-aviaudaru-v-siriyskiy-provintsiyi-idlib-zaginulo-17-osib

Внаслідок авіаудару в сирійській провінції Ідліб загинуло 17 осіб

 • 7630 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Жертвами чергового авіаудару по зоні деескалації в провінції Ідліб на північному заході Сирії стали 17 мирних жителів. Про це повідомляє Анадолу, передає УНН.

Як повідомляє видання, авіація Башара Асада в неділю після полудня завдала ударів по населених пунктах Біннеш, Тефтеназ і Аріху. Ударам також піддалися селища Рам Хамдан і Бені Із.

Представники сил цивільної оборони Ідліб (Білі каски) підтвердили факт удару по будівлі дитячої лікарні в Тефтеназе, загинули п'ятеро людей, в тому числі три дитини. В цілому в Тефтеназе десятого червня вбиті 13 осіб. У Аріху загинули два сирійця, в Біннеше і Рам Хамдана по одному.

Поранені доставлені в довколишні госпіталі.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона чоловік знайшли притулок за межами країни.

Нагадаємо, сирійська армія готується до масштабної наступальної операції у південній провінції Дар’а, для чого відправила туди в суботу велику кількість військової техніки.

Українські Національні Новини

Новини Світу