vnaslidok-bombarduvan-izrayilskoyu-aviatsiyeyu-siriyi-zaginuv-soldat

Внаслідок бомбардувань ізраїльською авіацією Сирії загинув солдат

 • 16872 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Згідно з повідомленнями сирійських державних ЗМІ, у четвер внаслідок авіаудару Ізраїлю на півдні Сирії загинув солдат у прикордонному районі, де Ізраїль висловив стурбованість з приводу розгортання сил, які підтримує Іран, інформує УНН.

Деталі

Посилаючись на військове джерело, сирійська державна інформаційна агенція SANA заявила, що "ізраїльський противник здійснив повітряну агресію", випустивши ракети з Голанських висот, території, захопленої Ізраїлем у Сирії 1967 року.

SANA повідомляє, що сирійські засоби ППО збили більшу частину ракет. Атака призвела до "мученицької смерті солдата та деяких матеріальних втра", - додали в ньому.

Сирійські збройні сили знищили сім із восьми ракет, випущених ізраїльськими винищувачами F-16 за цілями в районі аеропорту Дамаска.

Додамо

Ізраїль часто обстрілює об'єкти, які він називає "іранськими цілями в Сирії", де сили, що підтримуються Тегераном, включаючи ліванську "Хезболлу", розгорнулися протягом останнього десятиліття для підтримки президента Башара Асада у війні в Сирії.

2019 року, тодішній американський президент Дональд Трамп визнав Ізраїль, як суверен на Голанських висотах, які він анексував у 1981 році, що не було визнано на міжнародному рівні.

Українські Національні Новини

Новини Світу