vnaslidok-napadu-ekstremistiv-v-burkina-faso-zaginuli-schonaymenshe-19-lyudey

Внаслідок нападу екстремістів в Буркіна-Фасо загинули щонайменше 19 людей

 • 16347 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Щонайменше 19 людей, у тому числі дев'ять співробітників сил безпеки країн, були вбиті під час нападу екстремістів в Буркіна-Фасо. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

У неділю в результаті нападу в Фубе в Північному регіоні також було поранено співробітника групи допомоги "Лікарі без кордонів" та спалено центр охорони здоров’я. Насильство, ймовірно, було спрямовано на жандармський пост за кілька сотень метрів.

"Ми шоковані цією новиною та стурбовані цією ситуацією, – сказав голова місії "Лікарі без кордонів" в Буркіна-Фасо Мамаду Діарра. - Лікувальний пункт зараз повністю зруйнований і більше не може приймати пацієнтів. Насильство продовжує зростати щодня в Буркіна-Фасо, щодня в пастці буркінабе, що є неприйнятним".

Додамо

Атака, стала останньою ескалацією насильства, пов’язаної з "Аль-Каїдою" та "Ісламською державою" по всій країні, в результаті якої загинули тисячі та переселено понад 1,4 мільйона людей. Раніше цього місяця понад 50 людей було вбито, у тому числі 49 жандармів у провінції Сахель.

У суспільстві наростає розчарування нездатністю уряду зупинити насильство. На 27 листопада заплановані протести з вимогою відставки президента Рока Марка Крістіана Каборе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Франція протидіятимуть тероризму в Африці

Українські Національні Новини

Новини Світу