vnaslidok-pozhezhi-na-naftopererobnomu-zavodi-v-kuveyti-2-lyudini-zaginuli-i-5-otrimali-tyazhki-poranennya

Внаслідок пожежі на нафтопереробному заводі в Кувейті 2 людини загинули і 5 отримали тяжкі поранення

 • 22238 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Кувейтська національна нафтова компанія повідомила, що під час ремонтних робіт на великому нафтопереробному заводі в Кувейті спалахнула пожежа, внаслідок якої двоє робітників загинули і п'ятеро отримали тяжкі поранення. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Це друга пожежа на нафтопереробному заводі Міна аль-Ахмаді лише за три місяці. У жовтні державна нафтова компанія повідомила про пожежу на об'єкті, при цьому деякі робітники постраждали від отруєння димом, інші лікувалися від легких опіків.

У цій останній пожежі, за словами компанії, загинули два азіатські контрактники. Їхні тіла були виявлені на місці.

Компанія заявила, що спалах відбувся на установці зі скраплення газу, яка була відключена для проведення ремонтних робіт.

Пожежа була загашена і робота на нафтопереробному заводі не постраждала, оскільки пошкоджена установка вже не експлуатувалася.

Міністр нафти Кувейту Мохаммед аль-Фарес та інші керівники держкорпорації відвідали нафтопереробний завод після пожежі.

Додамо

Нафтопереробний завод був побудований для переробки 25 000 барелів нафти на день для постачання внутрішнього ринку Кувейту переважно бензином і дизельним паливом. Нещодавно підприємство було розширено, щоб скоротити викиди та збільшити потужність до 346 000 барелів на день.

Кувейт, країна з населенням 4,1 мільйона людей, має шостий за величиною запас нафти у світі.

Українські Національні Новини

Новини Світу