vnutrishno-politichni-problemi-yes-mozhut-zagalmuvati-nadannya-bezvizu-ukrayini-ekspert

Внутрішньо-політичні проблеми ЄС можуть загальмувати надання "безвізу" Україні - експерт

 • 14412 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. В переважній більшості європейський парламент за те, аби Україна отримала "безвіз", проте внутрішньо-політичні проблеми ЄС можуть загальмувати надання "безвізу" Україні. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог Андрій Бузаров.

"Жоден фахівець сьогодні не назве точної дати, коли Україна отримає "безвіз". Зрозуміло лише, що питання орієнтовно розглянуть у 1 півріччі 2017 року, але знову ж таки, все залежить від позиції і дій європейських чиновників. Адже один із основних факторів – досягнення компромісу із Нідерландами, вже здобутий. Я думаю, що до кінця грудня технічні питання ще вирішуватимуться, парламент Нідерландів має прийняті всі ці зміни і потім вже стоятиме питання у Європейському парламенті. Цього досі не відбулося лише через присутність європейської бюрократії, інших перешкод особисто я не бачу. І немає конкретних осіб у стінах європарламенту, які б блокували цей процес", - сказав він.

Також, А.Бузаров повідомив, що європейський парламент у своїй переважній більшості підтримує надання безвізового режиму Україні, проте ризики зміни позиції окремих країн у щодо цього питання досі існують.

"В принципі, в переважній більшості європейський парламент за те, аби Україна отримала безвіз. Єдине, що може стати перешкодою – це якісь внутрішньо-політичні проблеми у ЄС, криза, незрозуміла ситуація із біженцями, можливо, різка зміна позиції окремої країни. Загалом на сьогодні ніяких перешкод для отримання безвізу українцям зі сторони ЄС я не бачу", - сказав він.

Нагадаємо, Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу".

Як повідомляв УНН, на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Українські Національні Новини

Політика