voda-na-uzberezhzhi-kamchatki-bula-otruyena-cherez-vitik-iz-komertsiynogo-tankera-zmi

Вода на узбережжі Камчатки була отруєна через витік із комерційного танкера - ЗМІ

 • 29365 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Отруєння води в районі Халактирского пляжу на Камчатці, за попередніми даними, викликано витоком нафтопродуктів з комерційного танкера, який був усунений. Належність судна поки не встановлена, повідомило в суботу ТАСС джерело в екстрених службах Далекосхідного регіону, передає УНН.

"За попередніми даними, повз пляжу пройшов по морському шляху комерційний танкер з якого стався витік, який був усунений, але це призвело до розливу нафтопродуктів, що містять фенол. Належність судна на даний момент не встановлена, ведеться пошук", - зазначив співрозмовник агентства.

Він додав, що "в цьому районі Тихого океану проходять маршрути активного руху морських вантажних судів".

Раніше фахівці гідрометслужби виявили перевищення вмісту фенолу і нафтопродуктів в прибережній зоні в районі Халактирского пляжу. Там же, за інформацією місцевих жителів, був зафіксований масовий викид морських тварин на берег.

Пізніше фенол і нафтопродукти були виявлені ще на трьох ділянках акваторії Авачинскої затоки в Камчатському краї. Крім того, факти загибелі морських тварин зафіксували у Великій і Малій Лагерной бухтах і в бухті Бабина.

Українські Національні Новини

Новини Світу