voda-z-krinitsi-ta-pichne-opalennya-kontroleri-rozpovili-pro-sanitarniy-stan-ukrayinskikh-ditsadkiv

Вода з криниці та пічне опалення: контролери розповіли про санітарний стан українських дитсадків

 • 8841 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Майже 1,5 тис. українських дошкільних навчальних закладів працюють на колодязній воді. Про це УНН розповіли у Держпродспоживслужбі, звітуючи про здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства закладів освіти під час підготовки до 2018-2019 навчального року.

Повідомляється, що на сьогодні під наглядом Держпродспоживслужби перебуває 12,1 тис. дошкільних та 16,1 тис. загальноосвітніх навчальних закладів.

"Однією з актуальних проблем залишається питання щодо забезпечення навчальних закладів питною водою гарантованої якості. Відсутні централізовані або локальні мережі водопостачання (працюють на колодязній воді) у 1434 (12%) дошкільних, 2580 (16%) загальноосвітніх закладах", - розповіли контролери.

Також, за даними Держпродспоживслужби, 600 (5%) дошкільних навчальних закладів та 1 тис. 98 (7%) загальноосвітніх навчальних закладів працюють взимку на пічному опаленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контролери озвучили сумарну кількість отруєнь дітей у школах і садочках

Водночас, було встановлено, що 283 дошкільних навчальних закладів та 976 загальноосвітніх шкіл не мають власних харчоблоків.

"За результатами перевірок та з метою приведення закладів освіти до вимог санітарних правил і норм керівникам дошкільних навчальних закладів перед початком навчального процесу направлено 8 тисяч пропозицій щодо зміцнення матеріально-технічної бази (виконано 65%); 14 тисяч пропозицій до загальноосвітніх навчальних закладів (виконано 63%) та 666 – до ПТНЗ, ССУЗ, ВНЗ І-ІІ ст. акредитації (виконано 66%)", - прозвітували у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, нардеп Сергій Тригубенко закликав уряд дозволити перевірки постачальників продуктів харчування у дитячі заклади освіти та відпочинку. 

Українські Національні Новини

Суспільство