vodokanali-prodovzhat-pratsyuvati-pislya-1-kvitnya-zubko

Водоканали продовжать працювати після 1 квітня – Зубко

 • 10084 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Кабінет міністрів України своїм рішенням продовжив дії безстрокових договорів "Укрінтеренерго" з водоканалами, поки вони не знайдуть іншого постачальника. Таким чином, 1 квітня водоканали не припинять працювати. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на прес-службу міністра.

"Уряд своїм рішенням продовжив дію безстрокових договорів "Укрінтеренерго" з водоканалами, допоки вони не знайдуть іншого постачальника або не перейдуть в статус захищеного споживача", - повідомила прес-служба, посилаючись на слова Зубка.

За словами міністра, водоканали, які наразі не мають іншого постачальника, зможуть працювати.

"Це рішення дасть можливість працювати водоканалам, які наразі не мають іншого постачальника. Додатково, уряд дав можливість водоканалам заключати з "Укрінтеренерго" договори щодо реструктуризації заборгованості за електроенергію", — сказав Зубко.

Крім того, він нагадав, що уряд спільно з депутатами напрацював законопроект №9406, який зараз перебуває на розгляді у Верховній Раді. Зазначається, що його прийняття дасть можливість водоканалам не платити авансові внески.

"Ми будемо наполягати на його першочерговому прийнятті. Можливості сплачувати авансову плату водоканали не мають. Принцип їх роботи зрозумілий всім – вони постачають воду лише після того, як отримають плату від населення, оптових і промислових споживачів. А на це йде мінімум місяць. Тому прийняття цього закону є вкрай необхідним, і він є коригуючим стосовно прийнятого Закону "Про ринок електричної енергії", — підкреслив міністр.

Як повідомляв УНН, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявляв, що в Україні водоканали можуть залишитися без світла вже за півтора - два місяці, якщо ті не заплатять за спожиту електроенергію.

Нагадаємо, постачальники електроенергії не хочуть працювати з водоканалами через борги.

Українські Національні Новини

Економіка