vodolazka-zamist-traditsiynoyi-sorochki-frantsuzkiy-prezident-prodemonstruvav-noviy-stil-cherez-pragnennya-zaoschaditi-na-opalenni

Водолазка замість традиційної сорочки: французький президент продемонстрував новий стиль через прагнення заощадити на опаленні

 • 264498 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Президент Еммануель Макрон з'явився в понеділок у джемпері з коміром-поло, який швидко стає найгарячішою тенденцією осінньої моди у французькому уряді, який став символом зусиль щодо економії на опаленні. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

44-річний Макрон був одягнений у чорний джемпер із високим коміром під костюм у відеозверненні, адресованому французькій публіці, та під час вітання президента Гвінеї-Бісау в Єлисейському палаці. Макрон і раніше поєднував водолазку з костюмом, у тому числі 2019 року, коли приймав у себе главу ЄС Шарля Мішеля.

Міністр економіки Брюно Ле Мер почав моду на водолазки, помінявши сорочку та краватку минулого тижня.

Деталі

Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн заявила у понеділок, що країна "готова" до зими, незважаючи на нестачу газу в Європі, за умови, що споживачі зробили зусилля зі скорочення споживання енергії.

"Хоч би що трапилося, ми готові до цієї зими. Ми заздалегідь передбачали цю ситуацію", - заявив Борн у парламенті під час дебатів про війну в Україні.

Вона повідомила, що Франція майже заповнила свої запаси газу та збільшила потужність портових терміналів, здатних переробляти скраплений природний газ.

"Цього літа президент оголосив про план енергозбереження. І якщо всі візьмуть участь, ми проживемо ці місяці без ризику відключення електроенергії", - додала вона.

Це була остання заява уряду після того, як минулого тижня Борн з'явилась у флісовій куртці та утепленій зимовій куртці під час офіційних заходів.

Макрон, як і Борн, викликали глузування в Інтернеті та політичних опонентів, але похвалу з боку прихильників за те, що він закликав людей економити на непотрібному опаленні.

Уряд порадив споживачам обігрівати свої будинки лише після того, як усередині температура опуститься нижче 19 градусів за Цельсієм.

Міністерствам дано суворі інструкції надавати приклад решті країни.

Додамо

Франція виробляє більшу частину своєї електроенергії за рахунок атомної енергії, але бореться з тим, що половина її виробничих потужностей перебуває в автономному режимі через проблеми з корозією та технічним обслуговуванням реакторів.

Українські Національні Новини

Новини Світу