volinyani-pro-plr-testuvannya-mi-proyshli-sim-kil-pekla-poki-dochekalisya-rezultativ

Волиняни про ПЛР-тестування: ми пройшли сім кіл пекла, поки дочекалися результатів

 • 12768 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Надто довгий термін отримання результатів ПЛР-тестування на коронавірус блокує можливість українців готуватися до планових оперативних втручань. Так, про свій досвід ПЛР-тестування розповіла жителька Волинської області Олена Маюк, передає УНН з посилання на її допис у блозі.

Так, Маюк розповіла, що потребувала ПЛР-тест задля підготовки до планової операції. Така вимога є обов'язковою, пише вона.

"5 днів: дзвонила, тисла, а потім і плакала, благаючи надати результат. Ми просто не могли чекати довше", - зазначає жінка.

А тим часом МОЗ звітує, що ПЛР-дослідження робляться вчасно, що лабораторії оснащені необхідним обладнанням і швидко видають результат.

"Цікаво, де живуть усі ці люди, у яких усе по плану і їм так усе вдається? Бо це точно не мої співгромадяни, інакше все було б… інакше. Ми пройшли сім кіл пекла, поки дочекалися результатів", - розповіла Маюк.

Пізніше вона дізналася, що спроможність місцевої лабораторії – робити максимум 150 тестів на добу.

"Нічого доброго у нас не буде, доки система охорони здоров’я буде такою ницою, доки гнатимуть цифри заради цифр, а не показуватимуть реальний комфорт і результат", - резюмувала вона.

Як повідомлялося в УНН, 21 травня Міністерство охорони здоров’я України оновило стандарти медичної допомоги при коронавірусній хворобі COVID-19, передбачивши застосування ІФА-тестів на рівні з ПЛР.

ІФА-метод дослідження (швидший і дешевший за ПЛР), зокрема, передбачено застосовувати до осіб, які поступають на планову госпіталізацію чи оперативні втручання.

Українські Національні Новини

Суспільство