volker-prokomentuvav-priynyattya-zakonu-pro-reintegratsiyu-donbasu

Волкер прокоментував прийняття закону про реінтеграцію Донбасу

 • 37266 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Закон про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія називається "країною-агресором", просто описує існуючу ситуацію. Про це заявив спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю Російській службі ВВС, передає УНН.

"Я думаю, що цей закон просто описує існуючу ситуацію. Він не додав нічого нового. З тактичної точки зору можна сперечатися, наскільки корисним є цей крок. Але фактично він нічого не змінює", - зазначив К.Волкер, відповідаючи на запитання, що він думає про цей закон, в якому Росія називається "країною-агресором".

"Це непотрібний конфлікт. У росіян немає причин воювати з українцями на сході України. По всій Україні російськомовні люди живуть нормальним життям. У них є робота і сім'я, вони не піддаються дискримінації. Єдине місце в Україні, де російськомовні люди стикаються з труднощами - це ті самі райони на сході країни, де триває конфлікт", - додав він.

К.Волкер заявив, що йому хотілося б сподіватися, що "замість того, щоб продовжувати постачати, тренувати і контролювати сили на сході України, Росія зробила б кроки до встановлення миру".

"Наприклад, вивести свої сили, завершити конфлікт і допомогти відновити нормальне життя в регіоні. Тому що всі хочуть нормального життя", - сказав К.Волкер.

Нагадаємо, К.Волкер заявив, що конфлікт на Донбасі можна зупинити за рік.

Українські Національні Новини

Політика