volkera-sogodni-ochikuyut-v-ukrayini

Волкера сьогодні очікують в Україні

 • 10574 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Спеціального представника державного департаменту США з питань України Курта Волкера сьогодні очікують в Україні, крім того цього тижня він відвідає Донбас для оцінки ситуації на місці, повідомляє УНН.

Візит Волкера раніше анонсував Президент Петро Порошенко. 

"В понеділок ми чекаємо Курта Волкера, який є координатором з боку державного департаменту США", - зазначив Глава держави під час візиту до німецького Аахена, де провів переговори з двома лідерами країн "нормандського формату".

Візит підтвердив сам Волкер. "Наступного тижня я прямую в східну Україну, щоб більше дізнатися про ситуацію на місцях, а також про гуманітарну кризу на Донбасі", - написав він у своєму Twitter минулого тижня.

При цьому журналіст Мирослава Гонгадзе в ефірі програми "Завтра" днями повідомила, що, за інформацією джерел, Волкеру продовжили і розширили мандат - він матиме повноваження не лише щодо ситуації на Донбасі, але й ширші повноваження щодо України.

Власне, сам спецпредставник США щодо України нещодавно заявив, що очікує активізації роботи з РФ після переобрання президентом Володимира Путіна, згадавши, що з січня не мав зустрічей зі своїм російським колегою Владиславом Сурковим, з яким обговорюється врегулювання ситуації на Донбасі.

Тим часом російські ЗМІ повідомили, що Сурков може полишити свою посаду. Якщо це підтвердиться, згодом ми забудемо і про Волкера, висловив у коментарі УНН думку політолог Вадим Карасьов.

Нагадаємо, цього тижня пройде ще одна зустріч двох лідерів "нормандського формату", у якому вирішуються питання щодо Донбасу - президент РФ Володимир Путін збирається зустрітися з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Сочі 18 травня.

Також нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила занепокоєння щодо ситуації на сході України, зазначивши, що угода про перемир'я порушується і продовжують гинути люди.

Українські Національні Новини

Політика