volonter-ukrayinskoyu-armiyeyu-zaraz-keruyut-lyudi-dlya-yakikh-zagibli-i-poraneni-vsogo-lish-statistika

Волонтер: українською армією зараз керують люди, для яких загиблі і поранені - всього лиш "статистика"

 • 12853 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Сьогодні армією керують люди, які не знають і не розуміють, що таке війна: для яких загиблі і поранені - всього лиш "статистика". Про це у своєму Facebook написав волонтер і блогер Роман Донік, передає УНН.

Він уточнив, що мова йде про головнокомандувача Збройними силами України Руслана Хомчака, начальника генерального штабу ЗСУ Сергія Корнійчука і його заступників, міністра оборони Андрія Тарана.

"Кожна людина, яка має бойовий досвід, читаючи "цифри"... кожну "цифру" уявляє на свій спогад. Це не лікується і не забувається - це вже на рівні фізіології. Коли смак цинку або якогось іншого металу з'являється у роті під час салютів і феєрверків. Коли організм реагує швидше, ніж мозок на звук розриву. А ось для людей, які не пережили цих відчуттів, - це просто "цифри". Їх мозок і тіло не пам'ятає того, чого не було. Або пам'ятають, але трохи не так.

Наприклад, для Хомчака цифри обстрілів - це звуки канонади далеко за спиною, коли він відправив колону на прорив, а сам розвернувся і поїхав в іншу сторону. Для начальника генерального штабу Корнійчука - взагалі проморозити всю війну у тилу, - це звуки полігонних стрільб, які не мають ніякого відношення до небезпеки. Для заступників Корнійчука, які просиділи до 2019 року на пенсії, - це звуки з кіно про війну, зняте у Росії. Для Тарана, якому дає "доручення" президент, який проїздив майже 6 років війни на корпоративи, - це теж трохи не те, що для піхотинця і піхотного офіцера", - написав Доник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти прогнозують ротацію Хомчака: "це людина не з команди Президента".

Армією керують люди, які не знають і не розуміють, що таке війна, продовжив волонтер.

"Для яких життя бійця - лайно. А обстріли, загиблі, поранені - це всього лише "статистика". Іноді прикра статистика, яка заважає досягненню їхніх планів. Люди, які не знають самі, що таке війна, що таке сидіти під обстрілом і тільки молитися і чекати, коли наша "арта" відповість, не зможуть запропонувати президенту, зовсім далекому від війни, жодних порад. Тому що їх мир і війна безпосередньо на передовій не перетиналися", - додав він.

Нагадаємо, днями стало відомо про те, що для Хомчака закупили позолочені ручки Parker на 300 грн. Їх він повинен буде презентувати в якості подарунків від свого імені.

Експерти, коментуючи таку інформацію, заявили, що "це відсутність офіцерської честі".

Також нагадаємо, що закупівля зимової форми для військових при цьому була провалена.

Українські Національні Новини

Політика