voni-priydut-vbivati-figuranti-krivavogo-zitknennya-z-fermerami-kornatskogo-znovu-viyshli-v-mikolayivski-polya-gubernatora-zaklikali-zupiniti-banditizm

"Вони прийдуть вбивати": фігуранти кривавого зіткнення з фермерами Корнацького знову вийшли в миколаївські поля - губернатора закликали зупинити бандитизм

 • 22686 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Фігуранти збройного зіткнення з фермерами "Агрофірми Корнацького" в 2013 році знову в епіцентрі скандалу. Цього разу Антона і Олега Кащеєвих називають шахраями, які "кинули" на 450 тисяч доларів миколаївських фермерів, а тепер за допомогою зброї намагаються забрати їх урожай, повідомляє УНН.

Деталі

Про те, як все починалося розповів депутат Баштанської райради Миколаївської області Олександр Воротинцев. У минулому році він купив у Кащеєва їх сільгосппідприємство "Ерка", проте позбувся і грошей, і підприємства. За його словами, в шахрайській схемі було задіяно навіть Антирейдерську комісію Мін'юсту, швидше за все, наосліп.

"Я не хотів публічного розголосу цього шахрайства з боку Кащеєва до закінчення слідства, але змушений розставити всі крапки над "і". Скажу відразу, я не прошу до себе жалості, на відміну від цих падших "бандитів", але я впевнений, що мій досвід стане в нагоді іншим. Кащеєви зараз метушаться по місту і намагаються гарячково продати свою контору "Рога і копита" (Ерка), пропонуючи в якості бонусу наш урожай ріпаку. Не здумайте повторювати моїх помилок", - написав Воротинцев у Facebook.

Він розповів, що в 2020 році їх спільний знайомий Роман Завальний запропонував йому купити "Ерку" Кащеєва із земельним банком, технікою і посівами. Антон Кащеєв оцінив свій актив в 450 тисяч доларів, але зійшлися на 400. Втім, потім Кащеєв таки добрав ще 50 тисяч.

"Усієї суми на руках у нас звичайно ж не було, тому ми домовилися розраховуватися частинами в міру збору та продажу врожаю. Кащеєва це влаштувало. Після передачі йому авансу в розмірі 50 тисяч доларів Кащеєв сказав, що ми можемо заходити в поля і працювати, але обов'язково потрібно удобрити за свій рахунок посіви. Ми погодилися", - вказав Воротинцев.

З того моменту, за його словами, почалися додаткові витрати не тільки на добрива, але і зарплати, виплати співробітникам "Ерки" і пайовикам земельних ділянок. Паралельно відбувалися нотаріально-реєстраційні дії щодо зміни власності, які контролював Антон Кащеєв, а точніше його юрист Євген (ймовірно Близнюк), що підтверджується опублікованим ним аудіозаписом розмови з його братом Олегом Кащеєвим. На переконання самого Воротинцева, і нотаріус Олена Бороздіна, і реєстратор Олеся Душейко були людьми Кащеєвих.

"10 вересня Антон Кащеєв призначив нам зустріч в офісі нотаріуса Олени Бороздіної (Пушкінська, 33). Вибір саме цього нотаріуса Кащеєв пояснив тим, що з нею знайомий його юрист Євген. Нотаріус Бороздіна завірила наші підписи і рішення загальних зборів щодо зміни складу засновників "Ерки". Після цього Кащеєв повідомив, що документи слід віддати державному реєстратору, якого також знає його юрист Євген і він все зробить. При цьому Кащеєв став на ходу міняти домовленості, повідомивши нам, що ми ще повинні доплатити йому 50 тисяч доларів і тільки після цього будуть реєстраційні дії ......

Через деякий час нам таки подзвонила людина від Кащеєва і призначила зустріч у реєстратора Олесі Душейко (вул.Велика Морська, 60), яка провела реєстраційні дії щодо зміни власності. При цьому всі необхідні документи Душейко мала ще до нашого приходу до неї в офіс ...

Я не відчував небезпеки - всі законні дії і у нотаріуса, і в реєстрі були проведені. Здавалося, переживати не було про що. Але потім я дізнався, що Антон Кащеєв звернувся до Мін'юсту і оскаржить дії нотаріуса і реєстратора, до яких сам же і завів нас за руку. Мене це шокувало. Як можна оскаржити дії, які сам же організував і контролював?!"" - розповів Воротинцев.

Тепер він упевнений, що нотаріус, реєстратор і Кащеєва діяли заодно за заздалегідь продуманої схемою шахрайства.

"Я впевнений, що вони спеціально допустили помилки в своїх діях, які згодом стали підставою для скасування Мін'юстом нотаріально-реєстраційних дій. На мій жаль я не сильно на той момент часу розбирався в реєстраційних діях і понадіявся на порядність цих "нормальних хлопців", які виявилися звичайними кидалами", - сказав Воротинцев.

Він підкреслив, що на сьогодні Кащеєви так і не повернули йому гроші і намагаються відібрати продану "Ерку" разом з урожаєм, який посіяв Воротинцев. За його словами, криваві зіткнення з Кащеєвими можуть відбутися вже в найближчі дні, тому він просить губернатора Віталія Кіма і главу Миколаївської поліції Сергія Шейхета запобігти повторенню історії з фермерами Аркадія Корнацького, де також брали участь Кащеєви на боці загарбників врожаю.

"Вживайте термінових заходів! На вихідних почнеться збір ріпаку. Якщо ви не хочете повторення історії з "Чаусове-2", коли Кащеєви втопили в крові фермерів Аркадія Корнацького - виставляйте Національну гвардію вже зараз. Життя людей буде на вашій совісті, якщо не дай Бог їх зараз не зупинити. Вони прийдуть зі зброєю і будуть вбивати. Їм втрачати вже нічого, вони давно хочуть виїхати за кордон! А нам розсьорбувати їх 90-ті тут не потрібно, нам тут ще жити! Я прошу вас в терміновому порядку направити клопотання Президенту, РНБО і СБУ - включити в список санкцій Кащеєвих як збройних лідерів злочинного угруповання і забезпечити спокійне життя в регіоні! Не змушуйте людей саморучно оборонятися від озброєних бандитів і не підставляйте Президента, який сам оголосив війну подібним аморальним особистостям", - резюмував він.

По темі

У 2013 році Антона Кащеєва пов'язували з озброєним нападом на агрофірму Аркадія Корнацького. У його машині тоді виявили цілий арсенал зброї: 3 пістолети, 9 сокир, 3 ножі і 2 кирки.

Після Антон Кащеєв був звинувачений в розкраданні 22 млн грн з держпідприємства "Еліта" Національної академії аграрних наук.

Українські Національні Новини

Суспільство