voni-zakhopili-b-ukrayinu-za-tri-dni-zelenskiy-poyasniv-chomu-vlada-ne-poperedila-ukrayintsiv-pro-vtorgnennya-rosiyi

Вони захопили б Україну за три дні: Зеленський пояснив, чому влада не попередила українців про вторгнення росії

 • 354567 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington Post заявив, що якби влада попередила українців про вторгнення росії – це б спричинило паніку і хаос, та окупанти захопили б Україну за три дні, передає УНН.

Цитата

"Якби ми про це повідомили (підготовку росії до нападу – ред.), а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за три дні. Я не кажу, чия це була ідея, але загалом наше внутрішнє відчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають з країни", – сказав Зеленський.

Деталі

Він додав, що у результаті, Україна вистояла завдяки тій кількості населення, яка залишилася та воювала за свої домівки.

"... І як би цинічно це не звучало, але це люди, які все зупинили… Одна справа, коли хаос контрольований і це військовий час — ти керуєш державою по-іншому. Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатися. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру, – додав Президент.

Доповнення

В інтерв’ю The Washington Post Президент Володимир Зеленський розповів, що на всі сигнали від іноземних партнерів щодо підготовки росії до нападу на Україну реагував лише закликом надати Києву більше зброї.

Українські Національні Новини

Політика