vooz-khoche-detalnishe-dosliditi-pershiy-vipadok-infikuvannya-koronavirusom-v-ukhani

ВООЗ хоче детальніше дослідити перший випадок інфікування коронавірусом в Ухані

 • 13059 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. ВООЗ рекомендує зробити додаткове дослідження щодо першого випадку захворюваності коронавірусом в Ухані, а також ланцюги поставок майже десятка торговців морепродуктів на ринку в цьому місті. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

ВООЗ вимагатиме у Китаю надати контакти першого інфікованого коронавірусом пацієнта в Ухані. Пацієнт не був ідентифікований публічно, але, на думку слідчих ВООЗ, це службовець у віці сорока років, який подорожував в екзотичних країнах.

Пітер Дашак, президент Альянсу екологічного здоров'я, який займається відстеженням вірусів у тварин, заявив, що слідство встановило, що батьки першого відомого пацієнта, відвідували ринок з продажу дикої природи в Ухані.

Тому фахівці ВООЗ планують дослідити ланцюжок із майже десятка продавців ринку морепродуктів в Ухані. 

Нагадаємо

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 188 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Команда Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка досліджує походження COVID-19 в Китаї, в неділю відвідала продовольчий ринок в місті Ухань, де спочатку був виявлений вірус.

Українські Національні Новини

Новини Світу