vooz-mayzhe-80-khvorikh-na-gepatiti-u-podalshomu-mayut-onkologiyu

ВООЗ: майже 80% хворих на гепатити у подальшому мають онкологію

 • 10251 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Такі хронічні інфекції, як вірус гепатиту В або С, призводять до 57% випадків цирозу печінки і 78% випадків первинного раку печінки, передає УНН з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Так, у ВООЗ інформують, що інфекції гепатиту поширені у всьому світі. У багатьох країнах даних про поширеність інфекції немає. Тим не менш, за оцінками фахівців, хронічно інфіковані вірусом гепатиту В або С близько півмільярда осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені створили програму для смартфона, що діагностує рак

В усьому світі від хронічної інфекції гепатиту С страждають 130-150 мільйонів людей, у той час як щорічно від пов'язаних з гепатитом С хвороб печінки помирає понад 700 тис. осіб.

Нагадаємо, в Україні у 2015 році смертність хворих до року з моменту встановлення діагнозу "злоякісне новоутворення печінки" становила 77,7%.

Найбільшу кількість випадків захворювання на злоякісні новоутворення печінки було зареєстровано у Дніпропетровській, Харківській областях та м. Києві.

Загалом, за словами головного лікаря МЦ "Клініка Спіженко" Антона Шкіряка, Україна посідає друге місце в Європі за темпами поширення онкозахворювань.

Українські Національні Новини

Здоров'я