vooz-napravlyaye-do-pivdennoyi-afriki-komandu-cherez-spalakh-omicron

ВООЗ направляє до Південної Африки команду через спалах Omicron

 • 19288 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) збирається направити оперативну групу в Південну Африку, щоб допомогти впоратися зі спалахом нового варіанту коронавірусу Omicron, пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Команда буде відправлена в провінцію Гаутенг, щоб допомогти зі спостереженням і відстеженням контактів, на тлі того, як експерти попередили, що новий варіант може викликати зростання повторних заражень коронавірусом, що викликає COVID-19, по всій країні.

Регіональний директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в Африці Салам Гуйє також заявив, що надає технічну допомогу для збільшення виробництва і розподілу медичного кисню в Ботсвані - ще одній країні на континенті, де був виявлений Omicron.

Вважається, що цей варіант викликає більше повторних заражень в Південній Африці, ніж варіанти "Бета" і "Дельта", попередила південноафриканський професор Анн фон Готтберг.

Повторне зараження класифікується як захворювання у людини, у якої позитивний результат тесту на COVID-19 був щонайменше 90 днів після попереднього зараження.

Голова комітету уряду Південної Африки з вакцин проти COVID-19 Баррі Шуб сказав Sky News, що початкові ознаки були "хорошими новинами".

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, США, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Новини Світу