vooz-navchaye-ukrayinskikh-epidemiologiv-viyavlyati-i-diagnostuvati-khvorikh-na-koronavirus-lyashko

ВООЗ навчає українських епідеміологів виявляти і діагностувати хворих на коронавірус - Ляшко

 • 16980 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Другий день тривають навчання, які проводить ВООЗ для ста епідеміологів та вірусологів з усієї України. Про це сказав заступник голови МОЗ, головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусу, передає УНН.

"Розпочалися вже навчання не в кабінетах, а в полях. Сьогодні на базі Олександрівської лікарні міста Києва, а також поліклініки проводиться навчання для бригад екстреної медичної допомоги, епідеміологів-інфекціоністів з правил виявлення, госпіталізації, доставки і діагностики хворих, можливо хворих, потенційно хворих на коронавірусну інфекцію. Для того, щоб відпрацювати алгоритми повністю і кожен з медиків знав де, як і що робити під час виникнення ситуації. Також сьогодні вже другий день триває тренінг для епідеміологів і вірусологів. Їх з усієї країни приїхало близько ста і з ними проводять навчання представники Всесвітньої організації охорони здоров'я", - сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що представники ВООЗ навчають медиків, як брати зразки, доставляти їх і діагностувати хворобу.

"Такі навчання, які відбуваються сьогодні в Києві і на базі Центру охорони здоров'я, з понеділка розпочинаються на території всієї країни", – додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, військові медики пройшли тренування на випадок епідемії.

Українські Національні Новини

Суспільство