vooz-pidrakhuvav-scho-buster-dozi-vaktsin-neobkhidni-schorichno-dlya-naybilsh-vrazlivikh-grup

ВООЗ підрахував, що бустер-дози вакцин необхідні щорічно для найбільш вразливих груп

 • 20038 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозує, що людям, найбільш вразливим до COVID-19, наприклад, літнім особам, потрібно буде щорічно отримувати прискорювач вакцин для захисту від різних варіантів. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Виробники вакцин Moderna та Pfizer разом із німецьким партнером BioNTech висловили свою думку, що незабаром у всьому світі будуть потрібні додаткові постріли для підтримки високого рівня імунітету, але докази цього досі незрозумілі. Про це йдеться у звіті ВООЗ.

Документ показує, що ВООЗ розглядає щорічні прискорення для осіб з високим ризиком як свій "орієнтовний" базовий сценарій, а прискорювачі кожні два роки для загальної популяції.

У ньому не сказано, як було зроблено ці висновки, але показано, що за базовим сценарієм продовжуватимуть з’являтися нові варіанти, а вакцини регулярно оновлюватимуться з урахуванням цих загроз.

Документ, який датується 8 червня і досі перебуває у стадії розробки, також передбачає, що в базовому випадку 12 мільярдів доз вакцин проти COVID-19 будуть вироблені у всьому світі наступного року.

Додатково

ВООЗ випустила звіт з критикою процесу виробництва російської вакцини від COVID-19. Йдеться про підприємство ВАТ “Фармстандарт — Уфимський вітамінний завод”, розташоване в Башкирії. Опублікований звіт організації про інспекцію підприємства є попереднім, за ним слідуватимуть підсумкові висновки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ схвалила вакцинацію від коронавірусу для дітей від 12 років

Українські Національні Новини

Новини Світу