vooz-pitannya-pro-zakrittya-na-karantin-evakuyovanikh-z-kitayu-ukrayintsiv-maye-virishuvati-uryad

ВООЗ: питання про закриття на карантин евакуйованих з Китаю українців має вирішувати уряд

 • 28616 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує вводити обмеження на поїздки або торгівлю у зв'язку зі спалахом нового коронавірусу 2019-nCoV, водночас остаточне рішення щодо обмежувальних заходів має приймати уряд. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у представництві ВООЗ в Україні.

"Хоча ВООЗ не рекомендує вводити обмеження на поїздки або торгівлю у зв'язку з цим спалахом, це питання до національних урядів з урахуванням їх конкретних обставин", - повідомили у представництві, відповідаючи на запитання про те, чи має ВООЗ рекомендації щодо обстеження чи переведення на карантин громадян, яких Україна планує повернути з курорту Саньї на китайському острові Хайнань.

"Наша порада кожному уряду — підготуватися до можливості того, що цей новий вірус може бути завезений. Ми випустили рекомендації на проміжний період про те, як це зробити, та активно співпрацюємо з урядами і експертами по всьому світу для допомоги у підготовці й реагуванні", - додали в організації.

Нагадаємо, минулого тижня авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" повідомила, що на тлі розповсюдження коронавірусу у Китаї планує виконати два рейси на вивезення пасажирів з курорту Саньї. Пізніше стало відомо, що рейс до Саньї мала здійснити також компанія Sky Up. Після цього рейсів до Китаю впродовж місяця від авіакомпаній, які базуються в аеропорту "Бориспіль", не плануються.

Як повідомляв УНН, Китай дав попередню згоду на евакуацію українців з ураженого коронавірусом Уханя. Названо кількість українців, які хочуть евакуюватись з Китаю.

На 3 лютого кількість жертв коронавіруса в Китаї зросла до 361, по світу - 362.

Українські Національні Новини

Політика