vooz-pro-pandemiyu-nastupni-tri-misyatsi-budut-skladnimi-ale-kinets-uzhe-vidno

ВООЗ про пандемію: наступні три місяці будуть складними, але кінець уже видно

 • 23501 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Щонайменше ще три місяці будуть складними через спалах варіанту "Омікрон", проте кінець цьому вже в полі зору. Таку думку висловив спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я з боротьби з COVID-19 Девід Набарро на Sky News, пише УНН.

Цитата:

“Боюся, ми проходимо марафон, але не можна сказати, що ми в кінці — ми бачимо кінець в полі зору, але ми поки ще не там. І до того, як ми туди доберемося, буде кілька вибоїн", — заявив експерт.

Деталі

На його думку, окрім "Омікрона", очікуються нові варіанти вірусу, який продовжує розвиватися.

"Цілком очевидно, що ні в одній країні, тим більше в бідних, немає місця серйозним обмеженням. Людям просто потрібно продовжувати працювати, тому зараз у політиків - дуже важкий вибір. Принаймні, найближчі три місяці буде складно", - зазначив Набарро.

Що було раніше

Як писав УНН, експерти вважають, що на сьогодні з'являється все більше доказів того, що новий варіант коронавірусу "Омікрон" вражає верхні дихальні шляхи, викликаючи більш легкі симптоми, ніж попередні варіанти. При цьому на сьогодні необхідні додаткові дослідження, щоб довести це.

Дані ВООЗ показують, що варіант, вперше виявлений у листопаді, швидко поширився і був помічений щонайменше в 128 країнах. Однак, хоча кількість випадків захворювання зросла до рекордного рівня, показники госпіталізації та смертності часто нижчі, ніж на інших етапах пандемії.

Але в ВООЗ заявили, що варіант коронавірусу "Омікрон", хоча і виглядає менш серйозним у порівнянні з "Дельтою", не належить до категорії "легких".

При цьому очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус вважає, що пандемія коронавірусу повинна завершитися в 2022 році.

Українські Національні Новини

Суспільство