vooz-skhvalila-ekstrenne-vikoristannya-indiyskoyi-vaktsini-covovax

ВООЗ схвалила екстренне використання індійської вакцини Covovax

 • 17503 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила в п'ятницю, що додала вакцину Covovax, розроблену Індійським інститутом сироватки (SII) у партнерстві з американською компанією Novavax, у перелік використання в екстрених випадках, інформує УНН.

Цитата

"Covovax було оцінено відповідно до процедури EUL ВООЗ на основі аналізу даних щодо якості, безпеки та ефективності, плану управління ризиками, програмної стійкості та інспекцій виробничих майданчиків, проведених Генеральним контролером з лікарських засобів Індії (DCGI). Технічна консультативна група за списком використання у надзвичайних ситуаціях визначила, що вакцина відповідає стандартам ВООЗ із захисту від Covid-19, що переваги вакцини набагато переважують будь-які ризики та що її можна використати у всьому світі", – зазначила організація.

Доповнення

Covovax - третя вакцина, пов'язана з Індією, схвалена ВООЗ, інші дві - Covishield та Covaxin. Перша – це індійський варіант британського щеплення AstraZeneca, яка також виробляється Інститутом сироватки Індії, найбільшим у світі виробником вакцин. Тим часом остання є першою місцевою вакциною проти Covid-19 в Індії, розробленої компанією Bharat Biotech International Limited, розташованої в Хайдарабаді.

Covovax має дводозовий режим введення і є дев'ятою вакциною, яка отримала дозвіл ВООЗ на застосування в екстрених випадках. Тим не менш, DCGI, провідний регулюючий орган у галузі лікарських засобів в Індії, ще не надав дозвіл Covovax на використання у надзвичайних ситуаціях.

Українські Національні Новини

Новини Світу