vooz-zakhodi-proti-shtamu-delta-pratsyuyut-i-dlya-reaguvannya-na-omikron

ВООЗ: заходи проти штаму "Дельта" працюють і для реагування на "Омікрон"

 • 12935 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я в Західній частині Тихого океану кажуть, що закриття кордонів, рішення про що ухвалено деякими країнами, може виграти час для боротьби з варіантом коронавірусу Omicron, але вжиті заходи та накопичений досвід боротьби з варіантом Delta повинні залишатися основою боротьби з пандемією, пише УНН із посиланням на CNN та AP.

Деталі

Варіант коронавірусу Omicron "зрештою з'явиться в більшості країн" у регіоні Західної частини Тихого океану, заявив у п'ятницю у ВООЗ, закликавши уряди підготуватися.

Регіональний директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в регіоні Західної частини Тихого океану д-р Бабатунде Оловокуре, якого цитує CNN, сказав, що, на його думку, кількість країн з циркулюючим новим варіантом вище, ніж повідомляється наразі.

Низка країн і територій в регіоні, включаючи Японію, Південну Корею і Австралію, повідомили про випадки варіанту "Омікрон", який вперше був виявлений в Південній Африці.

Оловокуре додав, що країни можуть вивчати свій досвід реагування на варіант "Дельта", включаючи підвищення охоплення вакцинацією пріоритетних груп, таких як медичні працівники, людей похилого віку та вразливі групи населення.

Інші заходи включають носіння масок, соціальне дистанціювання, посилення активного спостереження, застосування підходу до прикордонного контролю, заснованого на оцінці ризику, і визначення пріоритетів щодо ліжкомісць у палатах інтенсивної терапії для тих, хто потребує такого лікування, сказав Оловокуре.

Також представники ВООЗ в Західній частині Тихого океану говорять, що закриття кордонів, рішення про що ухвалено деякими країнами, може виграти час для боротьби з варіантом коронавірусу Omicron.

"Прикордонний контроль може затримати появу вірусу і виграти час. Але кожна країна і кожна спільнота повинні бути готові до нових сплесків хвороби", - сказав регіональний директор ВООЗ у Західній частині Тихого океану д-р Такеші Касаї, якого цитує AP.

"Позитивною новиною у всьому цьому є те, що жодна з наявної у нас інформації про Omicron не передбачає, що нам необхідно змінити напрямок нашого реагування", - додав він.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, США, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Новини Світу