vooz-zaklikaye-krayini-rozkriti-informatsiyu-pro-pokhodzhennya-covid

ВООЗ закликає країни розкрити інформацію про походження Covid

 • 2919878 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У п'ятницю ВООЗ закликала всі країни розкрити відому їм інформацію про походження Covid-19, після заяв США про витік інформації з китайської лабораторії та спростувань Пекіна. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Що передувало

Директор ФБР Крістофер Рей заявив телеканалу Fox News у вівторок, що Федеральне бюро розслідувань США тепер оцінило джерело пандемії Covid-19 як "швидше за все потенційний лабораторний інцидент в Ухані".

Міністерство енергетики США також визначило, що витік з китайської лабораторії був найбільш імовірною причиною спалаху Covid-19. Інші агентства у розвідувальному співтоваристві США вважають, що вірус виник природним шляхом.

Китайські офіційні особи відкинули це твердження, назвавши його наклепницькою кампанією проти Пекіна.

У 2021 році ВООЗ створило наукову консультативну групу з походження нових патогенів, яка визначила ключові дослідження, необхідні у Китаї та інших країнах для перевірки гіпотез про походження пандемії.

Цитата

"Якщо будь-яка країна має інформацію про походження пандемії, важливо, щоб ця інформація була передана ВООЗ та міжнародній науковій спільноті", - наполягав генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус.

"Не для того, щоб покласти провину, а для того, щоб поглибити наше розуміння того, як почалася ця пандемія, щоб ми могли запобігати майбутнім епідеміям, і готуватися до них і реагувати на них", - сказав він на пресконференції.

"ВООЗ не відмовилася від будь-яких планів щодо виявлення джерел пандемії Covid-19", - підкреслив він.

"ВООЗ продовжує закликати Китай до прозорості в обміні даними, проведення необхідних розслідувань та обміну результатами", - сказав Тедрос, додавши, що він неодноразово писав та розмовляв із вищими китайськими лідерами.

"Досі всі гіпотези про походження вірусу залишаються на столі".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ВООЗ закликає країни розкрити інформацію про походження Covid

     • 2919878 переглядiв

    Прем'єр розповів деталі роботи "Фінансового Рамштайну"

     • 1334826 переглядiв