vooz-zayavila-pro-550-pidtverdzhenikh-vipadkiv-zarazhennya-mavpyachoyu-vispoyu

ВООЗ заявила про 550 підтверджених випадків зараження мавпячою віспою

 • 115626 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Всесвітній організації охорони здоров'я відомо про понад 550 підтверджених випадків зараження мавпячою віспою у 30 країнах, які не є ендемічними для вірусу. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор організації Тедрос Гебрейєсус, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Всесвітня організація охорони здоров'я має відомості про більш ніж 550 підтверджених випадків віспи мавп із 30 країн, які не є ендемічні для вірусу мавпячої віспи", - сказав Гебрейєсус.

Деталі

За його словами, розслідування продовжуються, проте раптова поява мавпячої віспи у багатьох країнах дає змогу припустити, що протягом певного часу передача вірусу могла залишатися невиявленою.

Досі більшість випадків було зареєстровано серед молодих чоловіків, які мають статеві контакти із чоловіками, сказав глава ВООЗ. Проте, за його словами, будь-яка людина може заразитися вірусом мавпячої віспи, якщо вона матиме тісний фізичний контакт із кимось, хто заражений.

"Ситуація розвивається, і ми очікуємо, що нових випадків буде виявлено більше", - додав Гебрейєсус.

Раніше

Станом на 30 травня було відомо про 257 підтверджених та 120 передбачуваних випадків зараження мавпячою віспою у 23 країнах світу.

Українські Національні Новини

Суспільство