vorog-uviyshov-na-okolitsi-syevyerodonetska-golova-ova

Ворог увійшов на околиці Сєвєродонецька - голова ОВА

 • 276395 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Російські загарбники увійшли на околиці Сєвєродонецька на Луганщині, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Росіяни увійшли на околиці Сєвєродонецька... Це стосується північно-східних та південно-східних околиць міста. (...) Росіяни перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості", - написав голова Луганської ОВА.

Деталі

Гайдай повідомив про "важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ".

"Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону, аби не допустити ворога вглиб країни", - повыдомив голова ОВА.

"Російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені", - зазначив посадовець. З його слів, більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. "Вони готували їжу у дворі, коли раптом розпочався обстріл", - додав він.

За даними Гайдая, важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного. Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають в лікарнях Донеччини.

"За 29 травня в Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два", - вказав посадовець.

"За минулу добу відбито чотирнадцять атак ворога, знищено дві артилерійські системи, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та десять ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три БпЛА типу "Куб", - повідомив голова ОВА.

Доповнення

Генштаб ЗСУ повідомляє, що на Сєвєродонецькому напрямку противник закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях міста Сєвєродонецька.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП