voroh-ne-prypyniaie-teror-namahaietsia-poshkodyty-infrastrukturu-humeniuk-pro-naslidky-nichnoi-ataky

Ворог не припиняє терор, намагається пошкодити інфраструктуру: Гуменюк про наслідки нічної атаки

 • 27031 переглядiв

росіяни здійснили нічні атаки з використанням "шахедів", намагаючись завдати шкоди інфраструктурі та цивільному населенню, але українські засоби ППО збили 20 безпілотників у різних регіонах.

росіяни не припиняють терор, продовжують дронові атаки, використовуючи безпілотники типу "шахед" 131/136. Траєкторія польоту дронів свідчить про те, що ворог намагається пошкодити інфраструктуру, намагається максимально нашкодити мирному населенню. Про це в ефірі телемарафону розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

Деталі

"Бачимо, що ворог не припиняє терор, продовжує дронові атаки, використовуючи безпілотники типу "шахед" 131/136. Їх траєкторія і географія, зокрема, в наші операційній зоні свідчить про те, що ворог намагається пошкодити інфраструктуру, намагається максимально нашкодити мирному населенню. Три дрони було знищено на Дніпропетровщині, три на Миколаївщині, два на Херсонщині і один на Одещині. Ворог продовжує тиснути на інфраструктуру, яка максимально підтримує економіку в тонусі", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що, на жаль, уламками збитого дрона на Одещині пошкоджено приватне домоволодіння, обірвало лінію електропередач, але вже ремонтні роботи ведуться і світло повертається. Також вона додала, що люди не постраждали, влучань не допущено.

"Така висока результативність роботи зосереджена на те, що ми ретельно відстежуємо ворожі атаки, аналізуємо їх і бачимо траєкторія запусків дронів. Але хочу нагадити, що навіть бойова робота може завдавати такої шкоди. Тому обов’язково треба переходити в укриття", - додала Гуменюк.

Нагадаємо

У ніч на вівторок, 9 квітня, українські сили протиповітряної оборони збили 20 шахедів, запущених росіянами.