voroh-pishov-na-5-shturmiv-pid-robotynym-ta-staromaiorskym-ta-odyn-na-livoberezhzhi-khersonshchyny-za-dobu-zaznav-vtrat-u-87-okupantiv-ok-pivden

Ворог пішов на 5 штурмів під Роботиним та Старомайорським та один на лівобережжі Херсонщини, за добу зазнав втрат у 87 окупантів - ОК "Південь"

 • 33651 переглядiв

Російські війська провели 5 штурмів на Оріхівському напрямку та один на Херсонщині, втративши 87 осіб особового складу, 70 одиниць озброєння та військової техніки, в той час як Збройні Сили України продовжують заходи з утримання та укріплення позицій.

Російські війська минулої доби здійснили 5 штурмів на Оріхівському напрямку та один - на лівобережжі Херсонщини, зазнали втрат у живій силі та техніці, тоді як Сили оборони продовжують заходи з утримання та укріплення позицій. Про це повідомили у середу в оперативному командуванні "Південь", пише УНН.

Деталі

Як вказано, ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. "Здійснив 5 штурмів на Оріхівському напрямку, з яких 4 в районі Роботиного та 1 в районі Старомайорського. Успіху не мав. На лівобережжі Дніпра Херсонщини ворог здійснив 1 штурм наших позицій. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції. Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій", - повідомили в ОК "Південь" у Facebook.

В операційній зоні Сил оборони Півдня, як зазначається, триває щоденна контрбатарейна боротьба.

Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках стало менше на: 87 окупантів; 70 одиниць озброєння та військової техніки, з них: 1 танк; 40 одиниці авто-бронетехніки; 19 артилерійських систем; 1 БпЛА "Суперкам"; 3 системи відеоспостереження; 3 станції РЕБ; 3 човни. Уражено 8 польових складів боєприпасів.  

Водночас окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, повідомили в ОК "Південь".

Протягом бойової доби окупанти, як зазначається, здійснили 5 авіаційних ударів, застосувавши чотири десятки некерованих авіаційних ракет на Оріхівському напрямку та 4 керованих авіабомби на Херсонщині. Ворог продовжує тенденцію раз на тиждень "нагадувати" Херсонщині про бомбардування. Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей ворог застосував 104 FPV-дрони, 9 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА різних модифікацій 169 осколкових боєприпасів. В операційній зоні виявлено проліт 255 розвідувальних БпЛА.

"Кораблі ворожого недофлоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії заведені в пункти базування", - вказали в ОК "Південь".

10.04.24, 11:03 • [views_0]