voronchenko-naviv-ostanni-danni-pro-militarizatsiyu-rosiyeyu-okupovanogo-krimu

Воронченко навів останні дані про мілітаризацію Росією окупованого Криму

 • 16108 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Від початку окупації Росія переозброїла весь корабельний склад у Криму, збільшивши його чисельність, а також у декілька разів вони наростили сухопутний компонент. Про це повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко під час виступу на форумі "Age of Crimea 2020", передає кореспондент УНН.

"Практично за 6 років Росія переозброїла весь корабельний склад (у Криму – ред.). Замість 29 кораблів уже 42. З них 12 є носіями ракетної зброї. Сумарний залп зараз ракетами "калібр" складає 72 пуски. А якщо брати до уваги і Каспійську флотилію, і береговий компонент, комплекси "Бастіон" і "Бал", то він складає приблизно 120 ракет. До 2022 року цей сумарний залп, по нашим прогнозам, буде доведено до 168 пусків… З двох човнів (до окупації – ред.) зараз вони мають у наявності сім сучасних підводних човнів типу "Варшавянка", - сказав Воронченко.

З його слів, на території півострова був дуже посилений сухопутний компонент.

"Вони мали на той час 810-ту бригаду морської піхоти. Практично у декілька разів вони наростили сухопутний компонент. Там створений 22-й армійський корпус і є такі прогнози, що 22-й армійський корпус буде переформований у 22-гу армію", - зазначив командувач ВМС.

Він підкреслив, що протикорабельних комплексів на території аннексованого Криму теж взагалі не було.

"Раніше дислокувалась одна база в Гвардійському. Зараз по всьому Криму ми маємо дуже потужний, представлений авіаційний компонент усіма типами авіації – і бомбардувальна, і штурмова, винищувальна, розвідувальна і протичовнова", - додав він.

Як повідомлялося в УНН, вісім європейських країн стурбовані зростанням мілітаризації Росією анексованого кримського півострова.

Українські Національні Новини

Політика