vpershe-cherez-tri-roki-zustrilisya-ofitsiyni-delegatsiyi-oae-ta-kataru

Вперше через три роки зустрілися офіційні делегації ОАЕ та Катару

 • 11543 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Делегації ОАЕ та Катару зустрілися в Кувейті, щоб продовжити роботу над Декларацією Аль-Ула. Про це пише УНН з посиланням на WAM.

Деталі

Сторони обговорили спільні механізми та процедури реалізації Декларації Аль-Ула та підкреслили важливість збереження єдності Перської затоки, розвитку спільних дій в інтересах країн Ради співпраці країн Перської затоки та їх громадян.

Додають, що це була перша зустріч обох країн через три роки.

Крім того, обидві сторони високо оцінили зусилля братського Королівства Саудівська Аравія в проведенні останнього саміту GCC, результатом якого стала декларація Аль-Ула.

Варто додати

З червня 2017 року Саудівська Аравія запровадила спільно з Єгиптом, Бахрейном і Об’єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ) всеосяжне ембарго щодо Катару.

Лідери шести країн, що входять до складу Ради співпраці арабських держав Перської затоки, підписали на саміті в саудівському місті Аль-Ула угоду про «солідарность і стабільність», повідомляє агентство Al Jazeera.

Підписання документа ознаменувало завершення дипломатичного протистояння Саудівської Аравії і її союзників (Оман, Бахрейн, ОАЕ і Кувейт) з Катаром.

Українські Національні Новини

Політика