vpershe-v-istoriyi-krayini-pakistan-priznachiv-zhinku-suddyu-verkhovnogo-sudu

Вперше в історії країни: Пакистан призначив жінку-суддю Верховного суду

 • 20012 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Пакистан підтвердив призначення першої жінки-судді Верховного суду в історії країни з мусульманською більшістю. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Комісія, яка приймає рішення про призначення суддів, проголосувала за те, щоб зробити 55-річну суддю Айєшу Малік першою жінкою-суддею у Верховному суді за 75 років після набуття цією південноазіатською країною незалежності.

Хоча цей крок був історичним, він спричинив розбіжності.

Орган із дев'яти членів, який мав підтвердити її призначення, торік відмовився від її підвищення у суді вищої інстанції, і повторне голосування у четвер також було близьким до повторення ситуації – п'ять голосів розділилися на чотири.

Багато юристів та інші судді виступили проти цього кроку, тому що, за їхніми словами, призначення було здійснено, порушуючи вимоги трудового стажу без будь-яких встановлених критеріїв відбору.

Низка адвокатських об'єднань пригрозила оголосити страйк і бойкотувати судовий розгляд щодо призначення після того, як вони заявили, що їхні заклики до розробки фіксованих критеріїв для призначення суддів Верховного суду були проігноровані.

Українські Національні Новини

Новини Світу