vpershe-za-30-rokiv-u-velikiy-britaniyi-mozhut-vidkriti-vugilnu-shakhtu-telegraph

Вперше за 30 років у Великій Британії можуть відкрити вугільну шахту - Telegraph

 • 351942 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У Великій Британії хочуть відкрити вугільну шахту Woodhouse Colliery в графстві Камбрія на північному заході країни, це стане першим за три десятки років відновленням роботи шахт. Про це інформує УНН з посиланням на The Telegraph.

Деталі

Як стверджують високопоставлені джерела в Консервативній партії торі міністр житлового будівництва Майкл Гоув підтримує такі плани.

Очікується, що вугільна шахта постачатиме життєво важливі матеріали для сталеливарних заводів. Чиновник збирається схвалити відкриття шахти, оскільки кабінет міністрів підтримує пропозицію позбутися залежності від російського імпорту.

Остаточне рішення міністра залежатиме від рекомендацій, переданих йому інспекцією планування.

Доповнення

Woodhouse Colliery, перша глибока вугільна шахта у Великій Британії за 30 років, отримала добро від місцевих радників у жовтні 2020 року, але через шість місяців міністри почали розслідування після протесту активістів напередодні конференції зі зміни клімату.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у листопаді минулого року заявив на саміті в Глазго, що "не підтримує збільшення кількості вугілля", але утримався від прямої відмови. Джерела на Даунінг-стріт наполягають на тому, що рішення приймається тільки міністрами планування.

Шахта вироблятиме коксівне вугілля, важливий компонент сталеливарного виробництва, який не буде спалюватися на електростанціях. Велика Британія імпортувала 40% свого коксівного вугілля з рф до вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія має намір відкликати статус Московської біржі.

Українські Національні Новини

Новини Світу