vplivova-fraktsiya-yep-pidtrimaye-ukrayinu-u-pitanni-sanktsiy-proti-rf

Впливова фракція ЄП підтримає Україну у питанні санкцій проти РФ

 • 5143 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Брюсселі зустрівся з депутатом Європейського Парламенту (ЄП), Президентом Альянсу лібералів і демократів за Європу (АЛДЄ) Йоганнесом Ван Бааленом. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, передає УНН.

"Євродепутат також запевнив у наявності широкої підтримки в ЄП суверенітету і територіальної цілісності України та переконаності більшості євродепутатів у важливості посилення санкційного тиску на РФ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар: наступний саміт "Східного партнерства" може пройти в 2020 році

Співрозмовники обговорили питання консолідації підтримки України зі сторони ЄС у протидії російській агресії, посилення взаємодії у контексті протидії гібридним загрозам РФ, передусім у контексті майбутніх виборчих періодів в Україні та Європейському Союзі. Лідер АЛДЄ запевнив у активній залученості його політичної сили у процеси підтримки України на рівні Європейського Парламенту.  

Було досягнуто згоди щодо необхідності посилення уваги Європейського Парламенту до поточної ситуації в Азовському морі у зв’язку з активізацією Росією агресивних дій, що несе додаткові загрози для регіональної безпеки, завдає суттєвої шкоди торговельним інтересам України та держав-членів ЄС, дестабілізує соціально-економічну та гуманітарну ситуацію у регіоні українського Приазов’я.

Раніше Клімкін у Брюсселі взяв участь у конференції щодо кібервтручання у вибори.

Альянс лібералів і демократів за Європу (АЛДЄ) — нинішня ліберальна центристська фракція Європарламенту, яка має 75 місць у ЄП і 8 місць у ЄК.  АЛДЄ — одна з трьох найстаріших фракцій, датою її заснування вважається вересень 1952 року.

Українські Національні Новини

Політика