vprodovzh-kilkokh-tizhniv-gpu-priyme-rishennya-schodo-pidozri-pyatomu-prezidentu-ukrayini

Рябошапка: впродовж кількох тижнів ГПУ прийме рішення щодо підозри для Порошенка

 • 9767 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Протягом кількох тижнів у генеральній прокуратурі очікують проект рішення стосовно підозри п’ятому президенту України. Про це заявив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, передає УНН.

"Працює щонайменше два підрозділи, один той, який супроводжує ДБР, інший - це юридичний підрозділ, оскільки ми перевіряємо наскільки цей проект подання відповідає вимогам Регламенту ВРУ. Я думаю, що протягом декількох тижнів у нас будуть відповідні довідки і буде відповідний проект рішення. Я не виключаю, що нам доведеться з колегами з ДБР дещо поправити, для того, щоб це подання було дійсно обґрунтованим, щоб не було жодних зауважень до нього у парламенті", - сказав Рябошапка.

За його словами підозра може змінюватися і, можливо, змінюватиметься кваліфікація.

Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі України опрацьовують проекти підозр та проекти подання признання депутатської недоторканності щодо одного з колишніх президентів України. 

Також у ДБР скерували до ГПУ проект повідомлення про підозру Порошенку. У документі іде мова про підозру п’ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 364 (Зловдивання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, наприкінці жовтня, за словами директора ДБР Романа Труби, Петро Порошенко не з'являвся на допити в бюро 15 разів.

Українські Національні Новини

Політика