vps-izrayilyu-zavdali-udaru-po-pozitsiyakh-khamas-u-sektori-gazi

ВПС Ізраїлю завдали удару по позиціях ХАМАС у секторі Гази

 • 8772 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. ВПС Армії оборони Ізраїлю завдали у суботу ввечері удар по позиціях угрупування ХАМАС на півдні сектора Гази у відповідь на спробу порушення кордону. Про це в ніч на неділю повідомляється в Twitter ізраїльської армії, інформує УНН.

“Тільки що винищувачі АОІ завдали удару по військових цілях ХАМАС на півдні сектора Гази. Удар здійснений у відповідь на інцидент, що стався раніше сьогодні, коли підозрювані проникли на територію Ізраїлю і спробували пошкодити ізраїльську оборонну інфраструктуру”, — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльська авіація завдала ударів по "морській поліції" ХАМАС в секторі Гази

Нагадаємо, кількість жертв зіткнень на кордоні Ізраїлю з Сектором Гази (починаючи від 30 березня поточного року) серед палестинського населення перевищила 100 осіб. Відзначається, що в ході зіткнень постраждали понад 13 тис. 190 осіб арабів отримали поранення різної тяжкості або отруєння газом, який використовує ізраїльська поліція для розгону демонстрантів. Частина постраждалих доставлена ​​на лікування до Єгипту, який направив лікарів до кордону з сектором Газа для прийому постраждалих палестинців. Приводом для протестів стало офіційне перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму, яке відбулося у понеділок, 14 травня.

Слід зазначити, що Сектор Гази — територія на березі Середземного моря, яка на сході і півночі межує з Ізраїлем, а на південному заході — з Єгиптом. Довжина сектора Газа становить приблизно 40 км, ширина — від 6 до 12 км. Загальна площа — близько 360 квадратних кілометрів (місто Київ — 836 км² ). Населення за оцінкою ЦРУ США, в липні 2017 року 1 795 183 людей. Щільність населення становить приблизно 5045 чоловік на квадратний кілометр. Рівень безробіття серед молоді, за даними ООН, близько 45%. Електрика працює тільки кілька годин на день. Бракує питної води. Відповідно до звітів UNRWA, сектор в стані гуманітарної кризи. З 2007 року сектор знаходиться в повній блокаді з боку як Ізраїлю (в тому числі і з моря), так і Єгипту.

A short while ago, IAF fighter jets struck military targets in a Hamas compound in the southern Gaza Strip

— IDF (@IDFSpokesperson) 26 мая 2018 г.

Українські Національні Новини

Суспільство