vr-dozvolila-uryadu-pererozpodilyati-vidatki-na-bezpeku-ta-oboronu

ВР дозволила уряду перерозподіляти видатки на безпеку та оборону

 • 121575 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (№ 7100), який тимчасово зупиняє деякі обмеження для Кабінету міністрів у сфері перерозподілу видатків на безпеку та оборону, повідомляє УНН.

Деталі

Закон забезпечує, в умовах загострення військової загрози, можливість держави максимально та оперативно використати всі можливості для забезпечення здійснення видатків на національну безпеку і оборону.

Нормами закону встановлюється, що протягом трьох місяців не застосовуються норми щодо обов’язковості погодження з комітетом Верховної Ради з питань бюджету рішення Кабінету міністрів про перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з бюджету.

Законом надано право Кабінету міністрів ухвалювати рішення:

- за погодженням з Верховним Головнокомандувачем ЗСУ щодо скорочення видатків і кредитування державного бюджету та їх спрямування до резервного фонду державного бюджету з метою використання на потреби Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних та інших державних органів, залучених до виконання завдань щодо відсічі збройної агресії, забезпечення недоторканності державного кордону та захисту держави;
- щодо порядку застосування і розмірів державних соціальних стандартів та гарантій, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Згідно із законом, виконання повноважень органами казначейства України на відповідній території України може здійснюватися в особливому режимі у порядку, визначеному Кабінетом міністрів.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Доповнення

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану, окрім Донецької та Луганської областей, де вже діє окремий правовий режим.

Заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що швидше за все, Верховна Рада проголосує за введення надзвичайного стану, крім Донецької та Луганської областей, де вже діє окремий правовий режим, на позачерговому засіданні ближче до вечора.

Українські Національні Новини

Політика