vr-nayblizhchim-chasom-ukhvalit-zakon-schodo-investitsiy-u-termomodernizatsiyu-byudzhetnikh-ustanov-s-savchuk

ВР найближчим часом ухвалить закон щодо інвестицій у термомодернізацію бюджетних установ - С.Савчук

 • 7545 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Законопроект щодо механізму закупівлі енергосервісу, який дозволяє енергосервісним компаніям (ЕСКО) серед іншого утепляти бюджетні установи, до яких, зокрема, належать школи і лікарні, буде прийнятий Верховною Радою найближчим часом, з наступного року очікується запуск відповідного ринку. Про це він заявив під час публічного звіту за 2016 рік голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає кореспондент УНН.

Він розповів, що торік між бюджетними установами і компаніями, які займаються енергомодернізацією, уже підписано і реалізовано 19 договорів.

"Зараз цей ринок зупинився, оскільки з 1 серпня всі енергосервісні договори мають бути долучені до системи "ProZorro", тому ми відреагували на це і відповідний законопроект знаходиться в парламенті і вже він пройшов перше читання,.. він рекомендований для винесення на друге читання. Окремі нардепи з різних фракцій, з якими я на зв'язку, мене запевнили, що цей проект закону в другому читанні буде проголосований і найближчим часом буде поставлений на порядок денний. Тому ринок енергосервісних контрактів у наступному році буде запущений", - розповів С.Савчук.

За його словами, бізнес візьме на себе повну відповідальність за комплексне утеплення і менеджмент бюджетних об'єктів.

Він додав, що за 19-а існуючими угодами з бюджетними установами уже тривають роботи з модернізації котелень, утеплення, облаштування ІТП, заміни освітлення.

Сума інвестицій, вкладених компаніями, становить від 250 тис. грн до більше 1 млн грн і також очікується щорічна економія від проведених робіт у розмірі щонайменше 15-30%, додали у відомстві.

Нагадаємо, в Україні запровадять енергетичний менеджмент у бюджетних установах.

Українські Національні Новини

Економіка