vr-ne-golosuvala-za-ponovlennya-roboti-futbolnoyi-tsk-okremi-chleni-komisiyi-lobiyuyut-interesi-svoyikh-odnopartiytsiv

ВР не голосувала за поновлення роботи футбольної ТСК: окремі члени Комісії лобіюють інтереси своїх однопартійців

 • 11255 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Наприкінці травня постанови про діяльність футбольної ТСК (вивчала питання будівництва футбольних майданчиків) були у порядку денному, проте їх зняли з голосування. За словами депутата Миколи Величковича, нардепи підозрюють окремих членів Комісії в лобізмі інтересів своїх однопартійців, передає УНН.

"Ви ж знаєте, що вже намагалися голосувати за продовження/непродовження роботи цієї (футбольної - ред.)ТСК, ставили питання у порядок денний, але зняли питання з розгляду.

Я не знаю, яке буде рішення залу, коли проект постанови знову винесуть. Однак я знаю, що є багато депутатів, які проти продовження дії ТСК, і мають зауваження до того, що напрацювала комісія.

Крім того, є низка депутатів, які мають застереження щодо того, що деякі члени ТСК можуть лобіювати інтереси окремих своїх однопартійців", - розповів Величкович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольна ТСК із самого початку була надуманою і виглядала безперспективною - депутат

За півроку роботи, ТСК дійшла висновку, що Українська асоціація футболу не отримує бюджетного фінансування з 2015 року і не є розпорядником державних коштів. 

"І я думаю, що це важливий момент, до якого дійшла ТСК. Відтак, колеги-депутати, голосуючи за постанови про цю Комісію, будуть приймати рішення, виходячи з цього", - резюмував Валичкович.

Нагадаємо, що парламентська ТСК з будівництва футбольних майданчиків працювала 6 місяців і 15 травня термін її повноважень сплив.

Після цього, депутат з ТСК - Григорій Мамка - на партійному сайті ОПЗЖ почав закликати ВР до продовження строку дії Комісії. Однак, Рада питання ТСК зняла з розгляду

Паралельно, про політичний підтекст роботи футбольної ТСК заявили легенди українського футболу — володарі "Золотого м'яча" Блохін, Бєланов і Шевченко. 

Вони закликали Парламент не допустити маніпуляцій на темі ТСК, що мають на меті дискредитацію українського футболу.

До заяви футболістів долучилися й інші функціонери, які закликали парламентарів не плутати спорт з політикою.

Українські Національні Новини

Політика