vr-neobkhidno-vregulyuvati-pitannya-vidpovidalnosti-suddiv-za-zavidomo-nepravosudniy-virok-malyuska

ВР необхідно врегулювати питання відповідальності суддів за завідомо неправосудний вирок - Малюська

 • 9948 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Верховній Раді необхідно попрацювати і розробити законопроект щодо відповідальності суддів за винесення завідомого неправдивого вироку. Про це під час брифінгу повідомив міністр юстиції України Денис Малюська, передає кореспондент УНН.

"Конституційний суд в своєму рішенні не сказав, що такої норми (відповідальності суддів за завідомо неправосудний вирок – ред.) не може бути взагалі. Він зазначив, що формулювання дуже розмита і неконкретне. Скасування цієї норми - насправді проблема, тому що у нас є особи, засуджені за цією статтею, і декриміналізація призведе до того, що вони будуть звільнені від відповідальності. Проблема полягає у тому, що якби відповідальності не було вже тоді, за цією статтею, вони все одно б понесли покарання, але покарання було б за іншою статтею. Спеціальна норма скасована, але це залишається злочином - тут необхідно буде попрацювати Верховній Раді і розробити відповідний законопроект", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Малюська заявляв, що від усієї кількості суддів, які повинні працювати в Україні, наразі працює лише половина.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі