vr-pidtrimala-pravki-zelenskogo-usunula-progalini-u-zakonodavstvi-pro-konflikt-interesiv-u-mistsevikh-radakh

ВР підтримала правки Зеленського: усунула прогалини у законодавстві про конфлікт інтересів у місцевих радах

 • 11414 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 3034а щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, з пропозиціями Президента України. Відповідне рішення підтримало 287 народних депутатів на пленарному засіданні ВР у п'ятницю, 19 лютого, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, відповідно до пояснювальної записки, у нормах профільних законів простежується очевидна правова колізія. З одного боку, як вказано, недолуге формулювання ст. 591 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" дозволяє брати участь у ухваленні рішення (в умовах конфлікту інтересів) у разі самостійного публічного оголошення про це, а з іншого – ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 35 Закону "Про запобігання корупції" забороняє особі брати участь в ухваленні рішення після повідомлення про конфлікт інтересів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект пропонує викласти у новій редакції ч. 1 ст. 591 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та визначити, що врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів здійснюється відповідно до Закону України "Про запобігання корупції".

У своїх пропозиціях Зеленський, зокрема, зауважує, що поза увагою закону залишилося питання врегулювання конфлікту інтересів у діяльності голів обласних, районних, районних у містах рад.

Що було раніше

Зазначимо, що законопроект було ухвалено 3 грудня минулого року. 8 грудня його було передано на підпис Президента, а 23 грудня – повернуто з пропозиціями.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив висновок рекомендувати Раді схвалити пропозиції Зеленського та ухвалити закон в цілому.

Українські Національні Новини

Політика