vr-pidtrimala-sproschennya-viyizdu-na-likuvannya-za-kordon-dlya-osib-z-invalidnistyu

Рада підтримала спрощення виїзду на лікування за кордон для осіб з інвалідністю

 • 16370 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект № 4113 щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю. Відповідне рішення підтримав 331 народний депутат, передає кореспондент УНН.

Деталі

Проект акту передбачає внесення змін до низки законів України в частині посилення соціальних гарантій для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю.

Так, передбачено надання права позачергового обслуговування в будь-яких касах, на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню.

Також передбачається забезпечення позачергового пропуску осіб з інвалідністю першої групи, дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю, які їдуть на лікування (за наявності підтвердних документів), та осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю (не більше ніж дві особи, які супроводжують особу з інвалідністю або дитину з інвалідністю), через державний кордон України, контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповані території та виїзду з таких територій не частіше ніж один раз на тиждень в один бік, за відсутності у транспортних засобах, якими вони переміщуються, інших осіб, а також узгодження термінології з іншими нормативно-правовими актами.

Доповнення

Нагадаємо, Верховна Рада торік ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмірів державної соціальної підтримки дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, дітей з інвалідністю, малозабезпечених сімей, осіб, які потребують стороннього догляду та інших.

Українські Національні Новини

Політика